vrijdag 9 mei 2008

sociale verkiezingen: de ondertussen traditionele afficheslag...

Tijdens de sociale verkiezingen in 2000 bleven de muren van ons ziekenhuis maagdelijk wit. De kandidaten van de LBC werden als het ware bij 'onbevlekte ontvangenis' verkozen.
.
Echter in 2004 maakte men kennis met de 'agitprop' van een rood duiveltje uit een doosje. Weinig muren bleven onbevlekt en de gangen kleurden rood. Een directielid merkte nadien fijntjes op dat: "Dit nog altijd geen socialistisch ziekenhuis is!" Onze concullega's (*) van de LBC waren even bij verrassing genomen maar volgden al snel deze nieuwe trend.
.
In 2008 was de LBC duidelijk voorbereid om het ziekenhuis te behangen met affiches... Maar geen nood, BBTK lanceerde dan maar iets nieuws: megagrote slogans op de muren. We moeten er wel bij vertellen dat BBTK niet enkel afficheert voor de sociale verkiezingen maar door het jaar heen het systeem van de 'muurkrant' hanteert om nieuw materiaal, pamfletten of manifestaties aan te kondigen, nieuws uit de sector te brengen... Ondertussen hebben we er natuurlijk een extra-communicatiemiddel bij: onze website.

Hier onder zie je slechts een beperkte selectie waar we passeerden met onze affiches: hoofdzakelijk in de catacomben (kelderverdieping), van de affiches op de diensten hebben we geen foto's genomen.










Geen opmerkingen: